10 september 2010

Varkensfilet-rollade met honing-mosterdglazauur ***

Ik vind het altijd heerlijk om vlees in de oven te maken, omdat het vlees dan veel sappiger blijft. Ik ben dan ook regelmatig op zoek naar goede ovenrecepten voor grote stukken vlees. Door regelmatig wat dingen uit te proberen, ben ik uiteindelijk op dit idee gekomen.
Het is goed te combineren met aardappels (op welke manier bereid dan ook) en heerlijk verse groenten. Wij eten het vandaag gecombineerd met Zwitserse Rösti en verse worteltjes bestrooit met vers gehakte peterselie. Het recept voor Rösti komt direct hierna.

Ingrediënten:

1,5 kg varkensfiletrollade
6 eetlepels honing
4 eetlepels Franse mosterd
2 eetlepels ciderazijn
3 eetlepels ketjap
zout naar smaak
vers gemalen zwarte peper naar smaak


Bereidingswijze:

De oven voorverwarmen op 180°C. De honing, mosterd, azijn, ketjap, zout en peper in een schaaltje mengen. Het vlees insmeren met dit glazuurmengsel en eerst een half uurtje laten intrekken. Daarna de varkensfilet-rollade in een braadslee of ovenschaal leggen en nogmaals gelijkmatig met het glazuur insmeren.
Onafgedekt in de voorwarmde oven bakken tot de vleestemperatuur van binnen 70°C is (dit kun je meten door er een oventhermometer in te steken). Haal tot die tijd elk kwartier de schaal uit de oven en bedruip het vlees met het glazuurmengsel.

Geen opmerkingen: