3 september 2010

Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook *

Dit is een heel eenvoudig, maar ook een erg gemakkelijk recept voor als je niet zoveel tijd hebt. Je hoeft de aardappels namelijk niet van tevoren te schillen. Het is ook heerlijk in de zomer bij de barbeque.



Benodigdheden:

2 kilo vastkokende aardappelen (Rozeval)
verse takjes rozemarijn
1 theelepel knoflookpasta (of 2 teentjes fijngehakt)
vers gemalen peper en zeezout naar smaak
3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Was de aardappelen en verwijder de slechte plekjes, snijd ze ongeschild in grote blokken of partjes.
Doe in een grote mengkom de olie met de knoflook en de rozemarijn, meng hierdoor de aardappelen en schep het geheel op een ovenbakplaat of in een grote ovenschaal. Kruid de aardappelen nog met zout en versgemalen peper naar smaak.
Bak de aardappelen gedurende 45 minuten in de oven, halverwege de kooktijd de aardappelen een keertje goed omscheppen, zodat ze overal lekker bruin worden.

Serveertip:

Heerlijk met verse gekookte sperzieboontjes en een biefstukje.

Geen opmerkingen: