10 november 2013

Mini pannetje met romige Kip/kerrie **

Ingrediënten (4 personen):

4 biologische kipfilets
1 prei
1 groene paprika
2 sjalotjes
1 bakje champignons
200 ml. kookroom
1/2 bouillonblokje opgelost in 150 ml. water
1 eetlepel bloem
1 theelepel geperste knoflook

olijfolie
peper en zout
nootmuskaat
1 eetlepel kerriepoeder

Benodigdheden:
4 kleine ovenvaste pannetjes





Bereiding:

Snipper de sjalotjes, snijdt de prei in ringen en de champignons in vieren.
Verwarm wat olie in een hapjespan of wok en bak hierin de groenten circa 5 minuten.
Roer een eetlepel bloem door het groentemengsel en bak kort mee. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Roer de kookroom door de saus en breng op smaak met citroensap, nootmuskaat en peper/zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijdt de kipfilets in grove stukken. Bak deze rondom bruin in een voorverwarmde pan met olie en een fijngehakt teentje knoflook. Voeg een beetje peper en zout toe. De kip hoeft nog niet gaar te zijn als deze in de pannetjes gaat.
Schep een beetje saus in de pannetjes. Verdeel hierover de stukken kip en schep hierover de rest van de saus.
Doe de deksels op de pannetjes en zet de pannetjes 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook of bak ondertussen de aardappeltjes en serveer deze samen met de pannetjes uit de oven.


Tips:

Heerlijk met witte rijst een een frisse komkommersalade.



Geen opmerkingen: