6 februari 2011

Bretons gehaktbrood **

Sinds ik de Bretonse gehaktkruiden van Silvo heb geproefd, ben ik helemaal om en ik gebruik sindsdien dit kant-en-klare kruidenmengsel wel vaker voor mijn gehakt. Normaal probeer ik zoveel mogelijk om zonder pakjes/zakjes te koken, maar hier ben ik echt voor overstag gegaan. Maar zodra ik eruit ben wat voor kruiden er allemaal in dit mengsel  zitten, ga ik het zeker zelf maken met eigen kruiden en specerijen.
Bretonse recepten komen uit de Franse streek: Bretagne. Ik ben weleens op vakantie geweest in Bretagne en vind het een prachtige streek.

Benodigheden:
1 kilo gemengd gehakt
1 zakje Silvo Bretonse gehaktkruiden
3 halve paprika's (rood, geel en groen)
1 theelepel knoflookpasta
2 eieren
2 eetlepels paneermeel
4 plakjes ontbijtspek


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren in een mengschaal, doe hierbij de Bretonse kruiden, de knoflookpasta en het paneermeel. Roer dit goed door en laat het even rusten.
Snijd de paprika's over de helft en snijd de helften van 3 verschillende kleuren paprika's in kleine blokjes.
Meng deze blokjes door het kruidenmengsel en voeg het gehakt toe. Kneed alles goed door elkaar.
Vul een anti-aanbak cakeblik met dit gehaktmengsel en druk het aan de kanten en in de hoeken goed aan.
Dek het gehakt af met ca. 4 plakjes ontbijtspek.
Zet het cakeblik gedurende 55 min. in de voorverwarmde oven. Laat het cakeblik daarna nog 5 min. op een rooster afkoelen. Stort de cake op een serveerschaal en snijd er dikke plakken van ca. 1 cm dik van.

Geen opmerkingen: