18 november 2013

Aardappel-spruitjes Nuggets *

De meeste kinderen vinden spruitjes maar vieze dingen. Ze smaken vaak een beetje bitter en daarom willen ze die dus niet eten. Dat vonden mijn kinderen ook maar aangezien ikzelf spruitjes ontzettend lekker vind, begon ik te zoeken naar manieren om mijn kinderen toch spruitjes te laten eten. Mijn kinderen waren echt dol op deze spruiten Nuggets.



Benodigdheden:

500 gram kruimige aardappelen
250 gram spruiten
20 gram boter
2 eidooiers
scheutje melk naar behoefte
nootmuskaat naar smaak
peper naar smaak
1 groot blok runderbouillon
4 eieren
paneermeel  

Bereiding:

Kook de aardappelen en spruiten met het blok runderbouillon in 20 minuten gaar, giet af stamp ze samen met de melk en boter tot een stevige puree.
Klop 2 eidooiers los met de nootmuskaat en peper. Laat de aardappelpuree eerst even afkoelen en roer dan pas het eimengsel er goed door. Laat de aardappelpuree helemaal afkoelen.  
Maak van de aardappelpuree kleine balletjes en kneed deze in de vorm van Nuggets. 
Klop de overige 2 eieren goed door. Wentel de aardappelnuggets door het ei en daarna door het paneermeel. Als ze alle gedaan zijn herhaal dan deze handeling nog een keer zodat er een stevige laag om de puree ontstaat. 

Verwarm het frituurvet op 190 °C en bak de  Spruiten-aardappelnuggets, niet te veel tegelijk, in ongeveer 2-3 minuten goud bruin.

Serveertip:

Heerlijk met lekkere gehaktballetjes en appelmoes. Je kinderen zullen smullen van deze maaltijd.

Geen opmerkingen: