18 november 2013

Pasta di Mama **

Dit recept is misschien niet echt origineel Italiaans, want ik heb het zelf bedacht. Ik heb er gewoon alle dingen in gedaan waarvan ik dacht dat ze qua smaak goed bij elkaar zouden passen en mijn man en kinderen vinden het altijd weer even heerlijk. Dus ik wilde dit recept toch graag met jullie allemaal delen.




Benodigdheden:

350 gram grote schelpen macaroni
1 à 2 eetlepels olijfolie
125 gram gerookte spekreepjes
1 ui fijngesnipperd
1 theelepel knoflookpasta
Geraspte schil van een citroen (alleen het geel)
300 gram verse spinazie bladeren (gewassen en zeer goed uitgelekt)
150 gram fijne groene asperges
250 gram Ricotta Cheese
50 gram Parrano Parmezaanse kaassnippers
Versgemalen peper naar smaak
1 runderbouillon blokje


Bereiding:

Kook de macaroni volgens het voorschrift op de verpakking beetgaar, voeg geen zout maar een tablet runderbouillon toe aan het kookwater. Giet de pasta af en gooi hem terug in de afgekoelde kookpan en doe de deksel erop en zet deze op een koude pit of op de aanrecht. Snijd de groene asperges in stukjes van 5 cm lang en kook ze gedurende 5 minuten voor en giet af. Houd ze daarna nog even apart.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gerookte spekreepjes goudbruin. Schep de uitgebakken spekjes op een bordje en houd deze even apart.
Bak in hetzelfde vet/olie de gesnipperde ui en de geperste knoflook gedurende 3 – 5 minuten. Voeg daarna de stukjes asperges toe en laat deze heel even meebakken. Meng het citroenrasp er door heen en schep dit gedurende 2 minuten door het geheel. Voeg de pasta toe en verwarm het geheel goed door en blijf voortdurend omscheppen. Als het geheel weer warm is voeg je de verse spinazie toe en roer je door tot ook de spinazie begint te slinken en warm te worden. Schep de Ricotta kaas er in losse scheppen/stukjes doorheen. Maak nogmaals op smaak met vers gemalen peper en zout naar smaak. Schep als laatste ook de kaassnippers er luchtig doorheen.

Geen opmerkingen: