16 maart 2011

Gefrituurde kipfilet in krokant korstje *

Dit is een heel eenvoudig recept, maar wel ontzettend lekker. Bijvoorbeeld met gebakken krieltjes en een frisse salade, of gekookte aardappeltjes en vers gekookte broccoli.
Door de kip te paneren met Panko, wordt het nog lekkerder.
Wat is Panko?
Panko is een soort paneermeel dat gebruikt wordt in de Japanse keuken om gebakken of gefrituurde etenswaren van een knapperige korst te voorzien. Panko is er in verschillende variëteiten en wordt gemaakt van gebakken of gestoomd brood op basis van tarwebloem, glucose, gist en plantaardig vet en het geeft een krokantere en luchtigere structuur dan gebruikelijk is bij paneermeel dat gebruikt wordt in de westerse keuken. Buiten Japan wordt het gebruik van Panko steeds meer populair in zowel Aziatische als niet-Aziatische gerechten. Panko is verkrijgbaar in Japanse winkels en toko's. Panko wordt wereldwijd geproduceerd, vooral in Aziatische landen als Japan, Taiwan, Thailand and Vietnam. In de Japanse taal verwijst Panko pan=brood, ko=poeder) naar alle variëteiten broodkruim en paneermeel.

Benodigdheden:
6 grote kipfilets
2  à 3 eieren
maizena
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels paprikapoeder
10 eetlepels Panko


Bereiding:
Verwarm de friteuse voor op 180 C°.  Meng alle kruiden door elkaar met de maizena. Druk de kipfilets aan alle kanten goed aan in de gekruide maizena. Haal ze dan door de geklopte eieren. Druk ze daarna in de Panko, totdat ze overal goed bedekt zijn.
Bak de kipfilets afzonderlijk in de hete frituurolie gedurende ongeveer 5 min. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

1 opmerking:

Jouke Wijnstra zei

Super, ik heb 2 eetlepels bloem gebruikt ipv maizena en hete paprikapoeder ipv van chilipoeder en zoete prapikapoeder.