26 september 2010

Scottish meatloaf (gehaktbrood met verscholen eieren) **

Benodigdheden:

750 gr. gemengd gehakt
1 witte boterham (zonder korsten) geweekt in een beetje melk
1 grote ui
1 ei (losgeklopt)
1 zakje Bretonse gehaktkruiden van Silvo
1 ons plakjes ontbijtspek
1 ui
3 hardgekookte eieren (gepeld)
bakpapier
cake bakvorm van 25 à 30 cm lengte


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Meng het gehakt in een mengkom met het losgeklopte ei, de zeer fijn gesnipperde ui, de in melk geweekte boterham en de Bretonse gehaktkruiden, goed door elkaar.
Leg bakpapier in de bakvorm, vul deze dan met de helft van het gehaktmengsel. Druk hierin de hardgekookte en gepelde eieren en doe hier bovenop de rest van het gehaktmengsel. Dek de bovenkant af met de plakjes bacon.
Zet de bakvorm op een rooster in het midden van de oven en bak gedurende 1 uur bruin en gaar. Laat deze ca. 10 min, op een rooster op het aanrecht afkoelen. Keer dan het blik voorzichtig om op een broodplank en snijd het gehakt in plakjes van 1½ cm. dikte.

Geen opmerkingen: