2 november 2010

Gevulde paprika 's **

Ik ben dol op paprika's en gebruik ze dan ook in vele gerechten. Als je de paprika's als hoofdgerecht wilt gebruiken kom je toch al snel op gevulde paprika's uit. En je kunt er allerlei verschillende vullingen in doen. In dit gerecht heb ik er zowel groenten, gehakt en rijst in gedaan. Maar het is ook heel goed mogelijk om ze met een gehaktmengsel te vullen en er dan losse rijst of aardappelen bij te serveren. Of je vult ze juist met een rijst en groentemengsel, zodat je er een lekker stukje vlees bij serveert. Alles hangt natuurlijk van je eigen voorkeur af.

Benodigdheden:

8 paprika’s in verschillende kleuren
1 grote ui
1 pakje Tomato frito
350 gr. gemengd gehakt
2 theelepels Italiaanse kruiden
3 Lente-uitjes
2 theelepels  knoflookpasta
2 blokken runderbouillon
Verse basilicum
Pijnboompitten
1 courgette
1 rode zoete puntpaprika
50 gr. champignons
2 eetlepels olijfolie
50 gr. belegen geraspte kaas
100 gr. feta
150 gr. witte Pandan rijst



Bereiding:

Snijd de paprika’s in de lengte over de helft . Zet de paprika’s in een pan, voeg kokend water en een grote blok runderbouillon toe en kook ze gedurende 3 min. Laat ze uitlekken in een  vergiet. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Rooster de pijnboompitten in een kleine anti-aanbakpan. Voeg eventueel een heel klein beetje olijfolie toe om verbranden te voorkomen.
Verwarm de oven voor op 180 graden

Snipper de ui fijn, snijd de puntpaprika in hele kleine blokjes, snijd de courgette in kleine blokjes, snijd de lente ui in zeer dunne ringetjes. Snijd ook de champignons in hele kleine blokjes.
 Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui aan. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul aan. Voeg dan de fijngesneden en  gesnipperde groente toe en roer goed om. Voeg 1 theelepel knoflookpasta en de kruiden toe en schep dit gedurende een paar minuten goed om met de rest. Zet het vuur wat lager en voeg dan de helft van de Tomato Frito toe en blijf goed roeren. Pluk blaadjes van de basilicum en scheur die met je handen en doe ze dan in de saus. Roer nog even goed om. Voeg de rijst toe en laat het geheel even opwarmen. Voeg de geroosterde pijnboompitten toe. Snijd de Feta in kleine blokjes en roer dit heel even door. Zet de pan van het vuur.

Vul de paprika’s met het gehakt/rijstmengsel. Bestrooi elke paprika met wat geraspte kaas.
Doe in een mengbeker 75 ml. gekookt water, 1 blok runderbouillon, 1 theelepel knoflookpasta en de rest van de Tomato Frito. Roer goed door. Voeg als laatste nog wat gescheurde blaadjes basilicum toe. Leg de gevulde tomaten in een ovenschaal en giet hierbij het mengsel uit de mengbeker. Zet de schaal gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen: