27 oktober 2010

Prei-kaas Quiche **

Een quiche is ontzettend gemakkelijk te maken. Het is een eenvoudig, maar heerlijk gerecht en mijn kinderen zijn er dan ook dol op. De oorspronkelijke quiche Lorraine is gemaakt met ui en spekjes, maar eigenlijk kun je heel veel verschillende groenten en vlees gebruiken.  Ook met kaas valt er te varieren, denk bijvoorbeeld eens aan geitenkaas.

Ingredienten:

1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
250 gram magere gerookte spekreepjes
3 stengels prei
3 eieren
200 ml. slagroom
100 gr. geraspte kaas
peper en nootmuskaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bekleed een springvorm met de plakjes deeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen van de taartvorm helemaal zijn bedekt. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in 4-5 minuten goudbruin. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven spekvet de preiringen 3 minuten al omscheppend op hoog vuur. Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, spekjes, prei en wat peper/nootmuskaat door.
Schenk het eimengsel in de beklede springvorm. Bak de quiche in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Haal de quiche uit de oven en laat hem 5-10 minuten staan voor je hem in punten snijdt.

Geen opmerkingen: