14 november 2010

Aardappelen gevuld met gehakt uit de Römertopf ***

Benodigheden:

4 zeer grote aardappels (superbintje)
1 sjalot
300 g mager rundergehakt
2 theelepels fijne tijm
zout en peper
2 eetlepel Curry Gewurzsaus
2 theelepels instant bouillonpoeder
1 pak 500 gr. panklare/gesneden hutspot (wortel en ui)

Bereiding:

De Römertopf met deksel ongeveer 15 minuten in een bak met koud water zetten.
Intussen aardappels schillen en wassen.
Met een scherp mesje de aardappels tot op 1 cm. van de wand uithollen.
De helft van het uitholsel grof raspen of heel fijn snijden. De sjalot pellen en snipperen.
In een kom het gehakt vermengen met de sjalot, de geraspte aardappel, de tijm, zout en peper en 1 eetlepel Currygewurzsaus. De aardappels hoog opvullen met dit mengsel.
In maatbeker 1 dl water vermengen met bouillonpoeder en 1 eetlepel Curry Gewurzsaus.
De  Römertopf uit het water nemen. De hutspot over de bodem verdelen. Het bouillonmengsel erover schenken. Dan de gevulde aardappels erop zetten. Deksel op de Römertopf doen.
De Römertopf in het midden van de oven zetten. Oven inschakelen op 225 C°.
De aardappels in ca. 1 uur gaar laten worden (De tijd rekenen vanaf het moment dat de oven op temperatuur is). Dan de deksel eraf nemen en de aardappels in nog zo'n 10 minuten een goudbruin korstje laten krijgen.

Geen opmerkingen: