27 maart 2014

Sushi Salade *

Sushi is de laatste jaren helemaal hot & hip! Je hoort het zo ontzettend vaak dat mensen lekker uit eten gaan om sushi te eten. Sushi zelf maken is niet zo moeilijk, maar wel heel veel werk. Daarom zien de meeste mensen dat niet zo zitten. Maar om het jezelf gemakkelijk te maken kun je met de ingrediënten er ook een simpele salade van maken. De smaak van deze sushi salade is precies hetzelfde als de originele sushi en het is eenvoudig te bereiden en het staat binnen no-time op tafel!


Benodigdheden:

250 gram sushi-rijst
1 rijpe avocado
100 gram Surimi
½ halve komkommer
2 Nori-vellen
2 stengels lente-ui
3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Voor de dressing:
1 klein scheutje sojasaus (= naar smaak, dit mag eventueel ook weggelaten worden)
3 eetlepels rijstazijn
2 theelepels suiker
1 theelepeltje zout

Bereiding:

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd ondertussen de komkommer (met schil), de Surimi en de avocado in kleine stukjes en het bosuitje in smalle ringen. Meng in een bakje de ingrediënten voor de dressing. Als de rijst klaar is, spoel je de rijst af onder koud water zodat de rijst meteen afkoelt. Meng de nog lauwe rijst met de dressing en schep deze met een houten lepel (in een houten schaal) voorzichtig door de rijst. Wanneer de rijst volledig is afgekoeld, mag je de avocado, komkommer, Surimi, de lente-ui en de sesamzaadjes toevoegen. Knip boven de kom de Nori-vellen in stukjes en voeg die ook toe. Laat de sushi salade in de koelkast staan totdat je hem gaat serveren.

Serveertip:

Je kunt de Surimi ook vervangen door voorgegaarde cocktailgarnalen, echte krab, stukjes tonijn of zalm of andere vissoorten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een Sushi-fruitsalade te maken!

Geen opmerkingen: