16 maart 2014

Bloemkoolsoep *

Benodigdheden (voor 4 personen):

1 kleine bloemkool (in kleine roosjes)
1 grote aardappel  of 2 kleine (geschild en in kleine blokjes)
2 tabletten kippenbouillon
4 plakken Coburger ham
2 eetlepels Boursin (met tuinkruiden en knoflook)
750 ml. water
1 mespunt foelie
½ mespuntje kerriepoeder
Snufje versgemalen peper


Bereiding:

In een ruime pan de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes met 750 ml. water aan de kook brengen. Doe de kippenbouillontabletten erbij.  Laat de bloemkool en de aardappel in 18 min. gaarkoken. Neem daarna de pan van het fornuis en mix de bloemkool en aardappel met een staafmixer tot een gladde substantie.  Bak de plakjes Coburger ham in een droge koekenpan lekker krokant en laat ze daarna nog even uitlekken op een vel keukenpapier. Roer de Boursin door de soep en maak de soep verder op smaak met de foelie en de kerrie. Soep opnieuw aan de kook brengen en daarna direct verdelen over de 4 soepkommen en de ham daarboven verkruimelen. Bestrooi met wat versgemalen peper.

Serveertip:

Lekker met vers gesneden bruin stokbrood en kruidenboter.

Geen opmerkingen: