23 november 2013

Sticky kip-drumsticks uit de oven *

Vooral voor kinderen is dit een ideaal kipgerecht omdat de kip door de Mango Chutney een heerlijk zoete smaak krijgt. Maar omdat er ook wat rode pepertjes inzitten (zonder de het pitjes weliswaar) heeft het toch ook nog wel een beetje een 'bite'. Er zijn heel wat verschillende recepten van Sticky Chicken in de omloop en ik denk dat iedereen maakt wat hij/zij het lekkerst vind. Je kunt kippenbouten, kippendijen en zelfs grote stukken kipfilet gebruiken, maar ik heb gekozen voor kip-drumsticks. Want die zijn sneller gaar en wat gemakkelijker te hanteren en te eten. De oorsprong van Sticky Chicken is Amerikaans.




Ingrediënten:

8 kip-drumsticks
Mango Chutney ± 250 gram.
2 rode pepers
2 limoenen
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel zoete ketjap
Verse koriander
± 250 gram cherry- of zon- tomaatjes (aan een takje) 
verse zwart gemalen peper
olijfolie
ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kip-drumsticks in een diepe mengbak. Rol de rode pepers stevig door beide handen heen, zodat de zaadjes los komen van de schil. Snijd de bovenkant en het puntje onderaan eraf. Probeer zoveel mogelijk om de pitjes eruit te laten komen. Snijd de pepers daarna in dunne ringetjes en verwijder achtergebleven zaadjes. Pers het limoensap uit in een mengbeker, voeg daarna de Mango Chutney, de ketjap, de basterdsuiker, de grof fijngesnipperde koriander, de gesneden rode pepertjes en de versgemalen zwarte peper toe.
Giet dit mengsel over de drumsticks en laat dit minimaal een half uur intrekken (indien mogelijk nog wat langer).
Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie en leg daarin de gemarineerde kip-drumsticks. Laat dit zo gedurende 25 minuten in de oven staan. Na deze tijd neem je de ovenschaal uit de oven en keer je de drumsticks om. Verdeel daarna de cherry/zon tomaatjes met de takjes er nog aan over de schaal. Knip eventueel de takjes in stukken. Laat het geheel nogmaals 25 minuten in de oven staan.

Serveertip:

Heerlijk met zelfgebakken frites, vers gebakken krieltjes, aardappelpuree en serveer daar dan brocolli of een heerlijke groene salade bij.

Geen opmerkingen: