13 november 2013

Dalai Lam (Indiaase lamsvlees schotel) ***

Je moet het lamsvlees eerst stoven en daarna bruin bakken, dat is een methode die wel vaker in de Indiase keuken wordt toegepast. Je kunt er lamspoulet of het vlees van een lamsschouder voor nemen.


Ingredienten:

800 gr. lamsvlees
4 teentjes knoflook
3 groene pepers
1 gedroogde rode chilipeper
stukje gemberwortel (4 cm)
2 theelepels zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels Garam Masala
1 limoen
3 eetlepels olie



Bereiding:

Snijd het lamsvlees in dobbelstenen. Pureer de teentjes knoflook, de groene pepers, het gedroogd rood pepertje en de gemberwortel in een keukenmachine.
Leg het lamsvlees in een kom en schep hier het gepureerde mengsel goed doorheen.
Strooi nog wat zout en versgemalen peper over het vlees en schep ook dit goed om.
Dek de kom af en laat het vlees in de koelkast minstens 2 uur marineren.


Verhit de olie in een braadpan. Voeg het vlees toe en laat het vlees verkleuren, maar nog niet bruin worden. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ± 20 minuten zachtjes stoven.
Snijd de limoen in partjes. Strooi de Garam Masala over het vlees, zet het vuur hoog en laat al het vrijgekomen vocht verdampen.Bak het vlees nu in korte tijd al roerend bruin en knapperig.
Leg het vlees op een serveerschaal en garneer met de partjes limoen.


Serveertip:
Serveer er Basmati rijst en bijvoorbeeld gegrilde courgette plakken bij. 

Geen opmerkingen: