23 februari 2011

Magisch Marokkaans **

Dit recept las ik ooit in een kookboekje met Marokkaanse recepten. Traditioneel wordt het gemaakt in een Tajine, maar je kunt het natuurlijk ook in een Hollandse stoofpan maken. Oorspronkelijk wordt hier couscous bij geserveerd, maar het is uiteraard ook lekker met rijst of aardappelen.

Benodigdheden:

750 gr. magere runderlappen
2 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel chilipoeder
2 theelepels kaneel
2 grote uien, grof gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
250 ml. vleesbouillon (van een tablet)
300 gr. winterwortel, in plakken
1 courgette, in blokjes
zout en peper naar smaak


Bereiding:

Snijd het vlees in grove stukken en schep het in een braadpan om met de knoflook, chilipoeder, kaneel, uien, olijfolie en bouillon. Voeg zout en peper naar smaak toe en breng het vlees langzaam tegen de kook aan.
Stoof het vlees 2 uur op heel zacht vuur (eventueel met een vlamverdeler eronder) en schep het regelmatig om. Schep de wortel en courgette erdoor en stoof het vlees in nog 30 minuten zachtjes gaar. 
Eventueel kun je de saus een beetje binden met wat water en maizena. 

Geen opmerkingen: