17 januari 2014

Krieltjes in Honing-Mosterd dressing *

Dit is een heerlijk, maar vrij simpel bijgerecht wanneer je een BBQ hebt, maar het is ook heel erg lekker bij een avondje gourmetten of fondue. Ook erg handig in de zomer, wanneer je niet al te lang in een te ‘warme’ keuken wilt staan en toch iets lekkers met aardappels wilt maken. Snel een frisse groene salade erbij, met gegrild of gebakken vlees en je hebt een gezonde maaltijd op tafel.


Ingrediënten:

700 gram verse krieltjes
1 runderbouillonblok
1 bosje verse dille
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Franse of Engelse mosterd
2 eetlepels honing
1 theelepel citroensap
vers gemalen peper naar smaak

Bereiding:
Zet een pan op met ruim water en breng dit aan de kook. Voeg een grote runderbouillontablet toe en  kook de krieltjes gedurende 10 minuten. Giet ze af en laat ze even uitlekken in een vergiet.
Maak van de mayonaise, de mosterd, de honing en het citroensap een dressing (hiervoor gebruik je een staafmixer). Mix het geheel niet te lang. Snijd met een mes de dille wat fijner en voeg dit toe aan de honing-mosterdsaus.

Voeg deze dressing toe aan de nog warme krieltjes en roer het goed door. Zet de pan/schaal met krieltjes op een koele plek weg en roer het geheel nog regelmatig even goed om. De smaken van de honing-mosterdsaus krijgen dan de tijd om in de vers gekookte krieltjes in te trekken.

Serveertip:
Heerlijk als bijgerecht bij de BBQ als bijgerecht. Maar ook lekker als zomergerecht, met een frisse salade en gegrild vlees.

Geen opmerkingen: