10 maart 2015

Tortellini met tomaat-Mascarpone saus *

Tortellini (Italiaans: kleine tortelli, gevulde deegringetjes) zijn een Italiaanse pastasoort. Het is de bonbon onder de pasta: tortellini. De naam wordt ook gebruikt voor de gerechten die op basis van de pasta worden gemaakt. De noedels zijn gemaakt in de vorm van ringetjes. In deze ringetjes kan kaas, spinazie of gehakt zitten. Ze kunnen ook leeg zijn. Gekookt en overgoten met een kruidige tomatensaus is het een complete maaltijd.

Voor wie dacht dat alleen Italiaanse moeders overheerlijke tortellini konden maken is er de oplossing. Docenten van de Università di Bolgona hebben namelijk een hypermoderne methode uitgevonden om zelf perfecte tortellini te maken. Via een computergame worden de fijne kneepjes van het maken van de gevulde pasta uitgelegd.
In het spel Tortellini X-perience neemt een expert stap voor stap de preparazione, bereidingswijze, van de Italiaanse pasta door. Het is dan aan de ‘speler’ om zijn kunsten op de beste manier te imiteren. Dankzij nieuwe software gekoppeld aan een camera op de computer worden de eigen creaties beoordeeld. En pas als de eerste vouw goed is aangebracht wordt de volgende stap uitgelegd.
Helaas hebben de makers van deze interactieve cursus tortellini maken nog geen intentie het spel ook daadwerkelijk op de markt te brengen. Ze wilden met het spel aantonen dat een interactieve benadering beter werkt dan een cursus in het klaslokaal. Hopelijk voor wannabe tortellini experts leest Nintendo dit bericht ook… 


Benodigdheden:

500 gr. verse Tortellini (met kaasvulling)
350 gr. Tomato Frito
250 gr. Mascarpone
150 gr. beenham reepjes
50 gr. vers geraspte Parmezaan
100 gr. kastanjechampignons
1 eetlepel olijfolie
1 ui
1 rode paprika
1 theelepel knoflookpasta of 1 teentje vers gehakte knoflook
verse basilicum
vers gemalen peper
zout naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes, snijd de champignons in plakjes. Fruit de groenten met de hamreepjes in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en laat deze kort meebakken. Zet het vuur of de warmtebron wat lager en giet de Tomato Frito in de pan. Roer dit goed om met het groenten/vlees-mengsel. Schep de Mascarpone door de tomatensaus en roer goed door. Breng de saus op smaak met zout/peper en gescheurde blaadjes basilicum.
Kook de tortellini zoals aangegeven op de verpakking en laat dit goed uitlekken. Doe de tortellini in een pastaschaal en schep hierover de tomaat-Mascarpone saus. Bestrooi met wat geraspte Parmezaan en wat fijngesneden basilicum blaadjes. 

Serveertip:

Heerlijk met een glas Lambrusco, een groene salade en vers gesneden stokbrood om de saus mee op te dippen.







Geen opmerkingen: