24 november 2014

Spaghetti-taart *

Een spaghetti-taart smaakt eigenlijk niet zoveel anders dan normale spaghetti met saus, maar is gewoon leuk wanneer je een keertje wilt variëren met pasta.

Benodigdheden:

500 gr. verse spaghetti
1 ui
olijfolie
1 groene paprika
20 cherrytomaatjes
100 gr. geraspte kaas
250 gr. mascarpone
350 gr. rundergehakt
1 theelepel knoflookpasta of 2 teentjes fijngehakt
peper en zout naar smaak
½ theelepel gedroogde oregano
enkele takjes verse basilicum
350 gr. Tomato Frito van Heinz
6 eieren
springvorm van circa 26 cm. doorsnee


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de springvorm met vetvrij papier.
Snipper de ui en fruit deze licht aan in de olijfolie, voeg het gehakt toe en bak dit rul. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in korte dunne reepjes. Voeg deze toe aan de pan en bak even mee. Snijd 14 cherrytomaatjes over de helft en roer ze even mee om. Doe de Tomato Frito in de pan en maak deze op smaak met zout, peper, de oregano, de knoflook en de in stukjes gescheurde blaadjes verse basilicum. Voeg daarna de mascarpone toe aan de tomatensaus en roer dit nog even goed door. Neem nu de pan van het fornuis en roer de verse spaghetti (ongekookt) door de warme saus. Laat dan het geheel afkoelen totdat het nog een klein beetje lauw is.
(Indien je gedroogde spaghetti wilt gebruiken, moet je deze eerst voorkoken tot ‘al dente’).

Vul de springvorm met de afgekoelde spaghetti en druk deze een beetje aan. Doe de eieren in een mengbeker en klop ze goed los. Voeg hier 2/3 van de geraspte kaas aan toe en roer dat goed door het geklopte ei. Giet vervolgens dit ei/kaas mengsel over de spaghetti heen. Laat met een vork het eimengsel overal goed tussen de pasta lopen. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven 1/3 van de geraspte kaas. Verdeel de overgebleven cherrytomaatjes over de rand van de taart. Omdat ik de taart meestal in 8 punten snijd, verdeel ik ze zo dat ze precies op de brede kant van die acht punten liggen. Druk ze een beetje in de kaas. Bak de spaghetti-taart  gedurende 30 minuten bruin. Indien de taart te donker wordt aan de bovenkant, kun je deze tussentijds afdekken met aluminiumfolie.

Serveertip:

Lekker met een frisse salade van ijsbergsla met tomaat, komkommer en vinaigrette.

Geen opmerkingen: