Ingrediënten:
1 zak witte Fusilli (500 gram)1 zakje amandelschaafsel (55 gram)
2 sneetjes casinobrood wit, zonder korst
100 ml. halfvolle melk
1 pot hele geroosterde paprika's (465 gram)
1 flinke theelepel geperste knoflook
2 schaaltjes gerookte kipfilet ( 200 gram), in reepjes
2 bakjes Cherry tomaatjes ( 250 gram), gehalveerd
1 grote ui, fijngesnipperd
Verse peterselie (fijngehakt)
Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de
verpakking beetgaar. Giet deze af en spoel hem af onder stromend water om het kookproces
te stoppen.
Rooster ondertussen
het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Goudbruin (indien
nodig gebruik dan een heel klein beetje olijfolie om aanbakken te voorkomen).
Week het brood
circa 2 min. in de melk. Knijp het brood goed uit en doe het in een mengkom.
Voeg de helft van het vocht uit de pot paprika's, de helft van de paprika's,
knoflook en de helft van het amandelschaafsel toe. Pureer met de staafmixer en
breng op smaak met peper en zout.
Fruit de
fijngesnipperde ui in de pan nog even aan totdat ze glazig zijn.
Snijd de gerookte kipfilet in lange stukjes.
Meng de saus
door de pasta. Snijd de rest van de paprika's in reepjes en meng samen met de gesneden kip, de gefruite ui en Cherry tomaatjes door de pastasalade. Giet nog een
beetje van het paprika vocht erdoor heen. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel
en de fijngehakte peterselie.
Je kunt de
pasta rustig al een dag van tevoren bereiden. Bewaar deze dan goed afgedekt in
de koelkast.
Serveertip:
Heerlijk bij een barbecue, maar ook ideaal op
een TAPAS buffet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten