Benodigdheden:
1 pak
bladspinazie (450 g diepvries), ontdooid
100 gram belegen
kaas, geraspt
50 gram Panko broodkruim
nootmuskaat
gemalen
vers gemalen witte peper
4 eieren voor de vulling
1 geklopte eidooier
8 plakjes
roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de spinazie
in een fijne zeef (of vergiet). Druk voorzichtig al het vocht eruit en laat het gedurende lange tijd goed uitlekken (schep de spinazie regelmatig om in de zeef of vergiet). Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel de eieren goed af met koud water en pel ze. Meng daarna de spinazie met de geraspte kaas, het Panko broodkruim en voeg naar smaak nootmuskaat, peper en eventueel wat zout toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de hoeken van het bladerdeeg af, zodat er rondjes overblijven. Leg 4 ronde plakjes bladerdeeg
op het bakpapier. Verdeel de spinazie in 4 gelijke porties en omhul elk ei met een portie.
Leg het ei met de spinazie eromheen in het midden van de bladerdeegplakjes. Bestrijk de randen met een natgemaakte kwast en
bedek met de resterende bladerdeegplakjes. Druk ze rondom aan met een vork.
Bestrijk de spinaziebollen met het geklopt eigeel
Bak de
spinaziebollen gedurende 10 min. in de oven op 180 °C. Verlaag daarna de oventemperatuur tot 170
°C. Bak de bollen daarna nog circa 15 min. tot ze goudbruin zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten