Als het mooi, zonnig en warm weer is heb je net als ik vast
geen zin om erg lang in de keuken te staan. Dus juist dan is het ideaal weer om een
koude salade te maken. Deze koude rijstsalade met gerookte kip is heel erg lekker
als bijgerecht bij de BBQ. Maar de salade is ook heel prima te eten als koel
lunchgerecht. Maar ook op een koud buffet zal dit gerecht prima passen.
Benodigdheden:
300 gram Surinaamse rijst van Silvo
½ komkommer in dikke reepjes
150 gram gerookte kip in reepjes
3 eetlepels citroenmayonaise
3 eetlepels creme fraiche
1 rode ui (in de lengte fijn gesneden)
100 gram ijsberg sla (grof gesneden)
zout naar smaak
versgemalen peper naar smaak
verse bieslook in kleine snippers
vers gehakte peterselie
paprikapoeder naar smaak
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op
het pak.
Snijd ondertussen de gerookte kip en komkommer in
lange dunne plakjes en snijd de rode ui in lange dunne repen.
Meng de citroenmayonaise met de creme fraiche en
een snufje zout en peper in een apart schaaltje.
Als de rijst gekookt en afgekoeld is, meng je deze
met de kip, komkommer, ijsbergsla, de rode ui en het sausje.
Meng alles goed door elkaar en breng de rijstsalade
eventueel verder op smaak met kruiden zoals verse bieslook en verse fijngehakte
peterselie. Bestrooi de rijstsalade met paprikapoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten