Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie1 grote ui, gesnipperd
300 gram gehakt
1 zak gewassen spinazie (circa 600 gram)
1 mespunt knoflookpasta
1 mespunt nootmuskaat
peper en zout naar smaak
250 gram cannelloni
250 gram ricotta
250 gram mascarpone
verse basilicum
1 pakje tomato frito of passata die pomodori (300 gram)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig en lichtbruin is.
Voeg nu het gehakt toe en bak dit mee terwijl je het goed los roert. Voeg de knoflook toe en laat dit nog even meebakken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de spinazie circa 3 minuten op een hoge temperatuur. Breng op smaak met de nootmuskaat.
Doe hem daarna over in een vergiet en laat dit zeer goed uitlekken.
Meng het uien/gehakt mengsel met de uitgelekte spinazie en de ricotta.
Vul de cannelloni met het gehaktspinaziemengsel en leg de rolletjes naast elkaar in de
ovenschaal.
Meng de mascarpone met de tomato frito of passata en wat verse basilicum blaadjes en verdeel deze saus over de schaal. Bak de cannelloni in circa 40 min. goudbruin en gaar in de oven.
1 opmerking:
Heerlijk recept, bedankt voor de eenvoudige uitleg. Ik kon het gemakkelijk namaken.
Groetjes Astrid
Een reactie posten