8 december 2013

Cannelloni met spinazie en ricotta **

Cannelloni komt oorspronkelijk uit Emilia-Romagna, maar wordt inmiddels in heel Italië bereid. De recepten verschillen sterk van elkaar, niet alleen per regio, maar ook per huishouden. De betekenis van het woord Cannelloni in het Italiaans is letterlijk 'grote pijpen'. Kinderen zijn dol op dit gerecht, omdat het zo heerlijk zacht van smaak is door het gebruik van de ricotta en mascarpone roomkaas.


Ingrediënten:

3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
300 gram gehakt
1 zak gewassen spinazie (circa 600 gram)
1 mespunt knoflookpasta
1 mespunt nootmuskaat
peper en zout naar smaak
250 gram cannelloni
250 gram ricotta
250 gram mascarpone
verse basilicum
1 pakje tomato frito of passata die pomodori (300 gram)


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig en lichtbruin is.
Voeg nu het gehakt toe en bak dit mee terwijl je het goed los roert. Voeg de knoflook toe en laat dit nog even meebakken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de spinazie circa 3 minuten op een hoge temperatuur. Breng op smaak met de nootmuskaat.
Doe hem daarna over in een vergiet en laat dit zeer goed uitlekken.
Meng het uien/gehakt mengsel met de uitgelekte spinazie en de ricotta. 
Vul de cannelloni met het gehaktspinaziemengsel en leg de rolletjes naast elkaar in de
ovenschaal.
Meng de mascarpone met de tomato frito of passata en wat verse basilicum blaadjes en verdeel deze saus over de schaal. Bak de cannelloni in circa 40 min. goudbruin en gaar in de oven. 


Serveertip:

Heerlijk met vers knapperig brood om de saus op te dippen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heerlijk recept, bedankt voor de eenvoudige uitleg. Ik kon het gemakkelijk namaken.

Groetjes Astrid