2 oktober 2010

Marokkaans lamsvlees uit de Tajine **

Ingrediënten:

500 gram lamsbout in stukjes
2 eetlepels Ras el Hanout
1 eetlepels olijfolie
100 gram snijbonen in ruitjes van 2 cm.
1 rode paprika in driehoekjes
1 winterwortel in plakjes
100 gram champignons
1 ui in partjes
circa 8 gedroogde abrikozen in reepjes
1 teentje knoflook uit de pers of 1 theelepel knoflookpasta
1 halve eetlepel honing
2 dl bouillon van een blokje




Voorbereiding:

(Ras el Hanoutkruiden kun je in een goed gesorteerde Marokkaanse winkel krijgen.)
Laat de Romertopf 15 minuten weken in koud water.
Los de honing op in de warme bouillon.
Vermeng het vlees met de kruiden, de knoflook en de olie en laat dit een kwartiertje intrekken.


Bereidingswijze:

Doe alle groenten en het vlees in de Romertopf en schenk de honingbouillon erover. Zet alles in een koude oven en laat de stoofpot in anderhalf uur op 200 graden gaar worden. Af en toe uit de oven halen om even om te roeren.

Serveertip:

Lekker met witte rijst en/of Turks brood.

Geen opmerkingen: