Het is goed te combineren met aardappels (op welke manier bereid dan ook) en heerlijk verse groenten. Wij eten het vandaag gecombineerd met Zwitserse Rösti en verse worteltjes bestrooit met vers gehakte peterselie. Het recept voor Rösti komt direct hierna.
Ingrediënten:
1,5 kg varkensfiletrollade6 eetlepels honing
4 eetlepels Franse mosterd
2 eetlepels ciderazijn
3 eetlepels ketjap
zout naar smaak
vers gemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 180°C. De honing, mosterd, azijn, ketjap, zout en peper in een schaaltje mengen. Het vlees insmeren met dit glazuurmengsel en eerst een half uurtje laten intrekken. Daarna de varkensfilet-rollade in een braadslee of ovenschaal leggen en nogmaals gelijkmatig met het glazuur insmeren.
Onafgedekt in de voorwarmde oven bakken tot de vleestemperatuur van binnen 70°C is (dit kun je meten door er een oventhermometer in te steken). Haal tot die tijd elk kwartier de schaal uit de oven en bedruip het vlees met het glazuurmengsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten