Dit is een kipgerecht uit de oven. Neem voor dit gerecht flink grote bouten van een maïskip. De bouten worden eerst gemarineerd en vervolgens gebruiken we de marinade weer voor de saus. Hoisinsaus is in bijna iedere supermarkt verkrijgbaar. Voor Chinees vijfkruidenpoeder moet u waarschijnlijk naar de toko, maar in de grotere Albert Heijn's is het ook te koop.
Kinderen vinden deze kip vaak heel erg lekker, omdat het een beetje zoet van smaak is! In Amerika wordt het soms ook 'Sticky Chicken' genoemd, doordat de marinade de kip een beetje kleverig kan maken. Maar het is echt heerlijk en bij kip moet je nooit bang zijn om je vingers vies te maken, dus dat kleverige of 'sticky' mag geen probleem zijn om dit recept eens uit te proberen.
Ingredienten:
4 kippenbouten
1 ui
2 teentjes knoflook (of 1theelepel knoflookpasta)
3 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels honing (vloeibaar)
1 theelepel vijfkruidenpoeder
2 eetlepels sojasaus
1/2 eetlepel maïzena
1 rode peper
1 eetlepel olie
1 ui
2 teentjes knoflook (of 1theelepel knoflookpasta)
3 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels honing (vloeibaar)
1 theelepel vijfkruidenpoeder
2 eetlepels sojasaus
1/2 eetlepel maïzena
1 rode peper
1 eetlepel olie
Bereiding:
Hak de ui en de knoflook fijn. Maak een marinade van de ui, de knoflook, de hoisinsaus, de honing, het vijfkruidenpoeder en de sojasaus.
Wentel de kippenbouten door de marinade en laat ze minstens 2 uur marineren.
Verwarm ondertussen de oven voor op200°C .
Neem de kippenbouten uit de marinade en bewaar het vocht voor de saus.
Vet het ovenrooster in met een beetje olie en leg de kip, met het vel naar boven, erop.
Schuif het rooster in het midden van de oven, zet er een opvangschaal onder en laat de kippenbouten in ongeveer een half uur gaar worden.
Giet het marinadevocht door een zeef boven een steelpan.
Voeg2 dl. water toe en breng de saus aan de kook.
Laat de saus een paar minuten doorkoken en voeg dan een maïzenapapje toe, gemaakt van 1/2 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels koud water.
Giet het papje al roerend in de saus en laat de saus nog ± 3 minuten zachtjes sudderen.
Leg de kippenbouten op een grote schaal en giet de saus erover.
Snijd de rode peper in dunne, schuine ringen en strooi die over de kip.
Wentel de kippenbouten door de marinade en laat ze minstens 2 uur marineren.
Verwarm ondertussen de oven voor op
Neem de kippenbouten uit de marinade en bewaar het vocht voor de saus.
Vet het ovenrooster in met een beetje olie en leg de kip, met het vel naar boven, erop.
Schuif het rooster in het midden van de oven, zet er een opvangschaal onder en laat de kippenbouten in ongeveer een half uur gaar worden.
Giet het marinadevocht door een zeef boven een steelpan.
Voeg
Laat de saus een paar minuten doorkoken en voeg dan een maïzenapapje toe, gemaakt van 1/2 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels koud water.
Giet het papje al roerend in de saus en laat de saus nog ± 3 minuten zachtjes sudderen.
Leg de kippenbouten op een grote schaal en giet de saus erover.
Snijd de rode peper in dunne, schuine ringen en strooi die over de kip.
Geef bij dit gerecht witte rijst en in reepjes gesneden zoetzure komkommer, maar is ook heel erg lekker met chinese mie en in ruitjes gesneden gekookte snijbonen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten