Rösti is een nationaal gerecht van het Duitstalige deel van Zwitserland. Van oorsprong is het een ontbijt voor boeren uit het kanton Bern.
Rösti wordt tegenwoordig meestal gegeten als bijgerecht naast vlees en groente. Rösti bestaat uit geraspte aardappelen die meestal als een ronde koekvorm wordt gebakken, die in omvang varieert. Verschillende andere etenswaren kunnen met de rösti vermengd worden, bijvoorbeeld spek, uien, kaas of appel.
Ingrediënten:
2 eieren, losgeklopt
1½ kilo aardappelen vastkokend, geschild en grof geraspt
2 uien, gesnipperd
2 eetlepels bloem
200 gram emmentaler kaas, geraspt
1 eetlepel knoflook pasta (of 1 teentje vers gehakt knoflook)
olijfolie
Bereiding:
Voeg aan de geklopte eieren, peper en zout naar smaak toe en schenk dit over de geraspte aardappel. Schep de uiensnippers door het aardappelmengsel. Voeg de bloem toe. Schep de geraspte kaas erdoor en voeg de knoflook toe. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op een zeer laag warmteniveau. Bak de rösti gedurende 45 min. op laag vuur. Keer halverwege om, zodat beide kanten goudbruin kunnen worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten