26 september 2010

Sperzieboontjes in tomatensaus **

Benodigdheden:

500 gr. verse sperzieboontjes
1 blik gepelde en ontvelde tomaten (heel)
1 grote ui
1 theelepel gedroogde fijngesneden tijm
peper en zout naar smaak
1 grote blok runderbouillon
Aromat
nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie
4 dl. melk
2 eetlepels maïzena
1 kleine bouillontablet
75 gr. geraspte kaas




Bereiding:

Top de boontjes en kook ze in 20 min. gaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze even uitlekken en een beetje opdrogen in het vergiet. Fruit de ui in de olijfolie aan en doe hierbij de in vieren gesneden tomaten. Laat dit heel even meebakken en breng dan op smaak met de tijm, nootmuskaat en Aromat. Doe de bonen in een kookpan of opdienschaal en vermeng ze met het uien/tomaatmengsel.
Breng in een kookpan ¾ deel van de melk aan de kook en voeg hieraan het verkruimelde kleine bouillonblokje toe. Roer ondertussen in een maatbeker de overgebleven melk met de maïzena tot een papje. Zodra de melk kookt, moet je met beetjes het maïzenapapje toevoegen. Blijf steeds goed roeren zodat de saus niet aankoekt! Als de saus dik genoeg is, roer je de geraspte kaas er doorheen en laat deze even goed smelten. Giet de saus over de bonen en ui/tomaatmengsel en meng alles goed door elkaar.

Geen opmerkingen: