Tortellini (Italiaans:
kleine tortelli, gevulde deegringetjes) zijn een Italiaanse pastasoort. Het is
de bonbon onder de pasta: tortellini. De naam wordt ook gebruikt voor de
gerechten die op basis van de pasta worden gemaakt. De noedels zijn gemaakt in
de vorm van ringetjes. In deze ringetjes kan kaas, spinazie of gehakt zitten.
Ze kunnen ook leeg zijn. Gekookt en overgoten met een kruidige tomatensaus is het een complete maaltijd.
Voor wie dacht dat alleen
Italiaanse moeders overheerlijke tortellini konden maken is er de oplossing.
Docenten van de Università di Bolgona hebben namelijk een hypermoderne methode
uitgevonden om zelf perfecte tortellini te maken. Via een computergame worden
de fijne kneepjes van het maken van de gevulde pasta uitgelegd.
In het spel Tortellini
X-perience neemt een expert stap voor stap de preparazione, bereidingswijze,
van de Italiaanse pasta door. Het is dan aan de ‘speler’ om zijn kunsten op de
beste manier te imiteren. Dankzij nieuwe software gekoppeld aan een camera op
de computer worden de eigen creaties beoordeeld. En pas als de eerste vouw goed
is aangebracht wordt de volgende stap uitgelegd.
Helaas hebben de
makers van deze interactieve cursus tortellini maken nog geen intentie het spel
ook daadwerkelijk op de markt te brengen. Ze wilden met het spel aantonen dat
een interactieve benadering beter werkt dan een cursus in het klaslokaal.
Hopelijk voor wannabe tortellini experts leest Nintendo dit bericht ook…
Benodigdheden:
500 gr. verse Tortellini
(met kaasvulling)
350 gr. Tomato Frito
250 gr. Mascarpone
150 gr. beenham
reepjes
50 gr. vers geraspte
Parmezaan
100 gr.
kastanjechampignons
1 eetlepel olijfolie
1 ui
1 rode paprika
1 theelepel
knoflookpasta of 1 teentje vers gehakte knoflook
verse basilicum
vers gemalen peper
zout naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui, snijd
de paprika in kleine blokjes, snijd de champignons in plakjes. Fruit de
groenten met de hamreepjes in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en laat deze
kort meebakken. Zet het vuur of de warmtebron wat lager en giet de Tomato Frito
in de pan. Roer dit goed om met het groenten/vlees-mengsel. Schep de Mascarpone
door de tomatensaus en roer goed door. Breng de saus op smaak met zout/peper en
gescheurde blaadjes basilicum.
Kook de tortellini
zoals aangegeven op de verpakking en laat dit goed uitlekken. Doe de tortellini
in een pastaschaal en schep hierover de tomaat-Mascarpone saus. Bestrooi met
wat geraspte Parmezaan en wat fijngesneden basilicum blaadjes.
Serveertip:
Heerlijk met een glas
Lambrusco, een groene salade en vers gesneden stokbrood om de saus mee op te
dippen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten