Benodigdheden:
500 gr. verse spaghetti
1 ui
olijfolie
1 groene paprika
20 cherrytomaatjes
100 gr. geraspte kaas
250 gr. mascarpone
350 gr. rundergehakt
1 theelepel
knoflookpasta of 2 teentjes fijngehakt
peper en zout naar
smaak
½ theelepel gedroogde oregano
enkele takjes verse basilicum
350 gr. Tomato Frito
van Heinz
6 eieren
springvorm van circa
26 cm. doorsnee
Bereiding:
Verwarm de oven voor
op 200°C en bekleed de springvorm met vetvrij papier.
Snipper de ui en fruit
deze licht aan in de olijfolie, voeg het gehakt toe en bak dit rul. Verwijder het
steeltje en de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in korte dunne reepjes.
Voeg deze toe aan de pan en bak even mee. Snijd 14 cherrytomaatjes over de
helft en roer ze even mee om. Doe de Tomato Frito in de pan en maak deze op
smaak met zout, peper, de oregano, de knoflook en de in stukjes gescheurde
blaadjes verse basilicum. Voeg daarna de mascarpone toe aan de tomatensaus en
roer dit nog even goed door. Neem nu de pan van het fornuis en roer de verse
spaghetti (ongekookt) door de warme saus. Laat dan het geheel afkoelen totdat
het nog een klein beetje lauw is.
(Indien je gedroogde
spaghetti wilt gebruiken, moet je deze eerst voorkoken tot ‘al dente’).
Vul de springvorm met
de afgekoelde spaghetti en druk deze een beetje aan. Doe de eieren in een
mengbeker en klop ze goed los. Voeg hier 2/3 van de geraspte kaas aan toe en
roer dat goed door het geklopte ei. Giet vervolgens dit ei/kaas mengsel over de
spaghetti heen. Laat met een vork het eimengsel overal goed tussen de pasta
lopen. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven 1/3 van de geraspte kaas.
Verdeel de overgebleven cherrytomaatjes over de rand van de taart. Omdat ik de
taart meestal in 8 punten snijd, verdeel ik ze zo dat ze precies op de brede
kant van die acht punten liggen. Druk ze een beetje in de kaas. Bak de
spaghetti-taart gedurende 30 minuten
bruin. Indien de taart te donker wordt aan de bovenkant, kun je deze
tussentijds afdekken met aluminiumfolie.
Serveertip:
Lekker met een frisse salade van ijsbergsla met tomaat, komkommer en vinaigrette.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten