Ingrediënten:
8 kip-drumsticksMango Chutney ± 250 gram.
2 rode pepers
2 limoenen
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel zoete ketjap
Verse koriander
± 250 gram cherry- of zon- tomaatjes (aan een takje)
verse zwart gemalen peper
olijfolie
ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kip-drumsticks in een diepe mengbak. Rol de rode pepers stevig door beide handen heen, zodat de zaadjes los komen van de schil. Snijd de bovenkant en het puntje onderaan eraf. Probeer zoveel mogelijk om de pitjes eruit te laten komen. Snijd de pepers daarna in dunne ringetjes en verwijder achtergebleven zaadjes. Pers het limoensap uit in een mengbeker, voeg daarna de Mango Chutney, de ketjap, de basterdsuiker, de grof fijngesnipperde koriander, de gesneden rode pepertjes en de versgemalen zwarte peper toe.Giet dit mengsel over de drumsticks en laat dit minimaal een half uur intrekken (indien mogelijk nog wat langer).
Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie en leg daarin de gemarineerde kip-drumsticks. Laat dit zo gedurende 25 minuten in de oven staan. Na deze tijd neem je de ovenschaal uit de oven en keer je de drumsticks om. Verdeel daarna de cherry/zon tomaatjes met de takjes er nog aan over de schaal. Knip eventueel de takjes in stukken. Laat het geheel nogmaals 25 minuten in de oven staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten