Broccoli-ovenschoteltje
Een lekker ouderwets ovenschoteltje met een
zelfgemaakt kaassausje. Serveer de broccoli-ovenschoteltjes met bijvoorbeeld
gebakken aardappeltjes en een lekker stukje vlees of vis. Ik kook graag met van die kleine ovenschaaltjes, je
kunt dan per persoon een portie bereiden, want dat ziet er gewoon erg leuk uit op tafel.
Ingredienten:
·
300 gram broccoli
·
12,5 gram boter
·
half bouillonblokje
·
250 ml water
·
12,5 gram bloem
·
50 gram geraspte kaas
·
snufje zout/peper/nootmuskaat
Bereiding:
Begin met het koken van de roosjes broccoli (3 minuten).
Kook in de waterkoker 250 ml. water.
Voeg het kokend water toe en roer dit door. Voeg hier een half bouillonblokje toe (bijv. kip).
Smelt circa
12,5 gram boter. Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe en blijf dit steeds heel goed doorroeren totdat alle bloem door de boter is opgenomen en een vaste massa gaat vormen (pas op voor aanbakken).
Voeg vervolgens langzaam de bouillon toe en blijf
het geheel steeds goed roeren.
Voeg daarna beetje voor beetje de geraspte kaas toe
en blijf de saus steeds goed roeren.
Wanneer de saus lekker op smaak is, is deze klaar.
Snijd de broccoli eventueel wat fijner en doe deze
in een ingevet schaaltje.
Verdeel de saus over de broccoli, strooi nog een beetje geraspte kaas over de bovenkant en zet de broccoli-ovenschotel
voor circa 20 minuten in de oven.
Serveer de broccoli-ovenschotel met gebakken
aardappeltjes en een lekker stukje vlees of vis.
Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten