Benodigdheden:
1 kg. vastkokende aardappelen
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels azijn
8 eetlepels gewone slasaus
peper en zout naar smaak
nootmuskaat
2 zure appels
zoetzure zilveruitjes
zoetzure augurkjes
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels azijn
8 eetlepels gewone slasaus
peper en zout naar smaak
nootmuskaat
2 zure appels
zoetzure zilveruitjes
zoetzure augurkjes
verse krulpeterselie
verse bieslook2 hardgekookte eieren
Bereiding:
Schil de aardappelen, kook ze gedurende 18 min. en giet ze af in een vergiet. Laat de aardappelen afkoelen totdat ze lauw zijn (ze mogen niet koud worden, want dan trekt de dressing er niet meer in!). Meng in een mengbeker de olie, de azijn en de slasaus met de peper/zout/nootmuskaat tot een romige saus. Hak de peterselie fijn en knip de bieslook in stukjes van ca. 2 cm. Schil de appels en hak deze in kleine stukken. Halveer de zilveruitjes en hak de augurken in kleine stukjes. Haal de eieren 2x door een eiersnijder (1x in de lengte en 1x in de breedte). Of snijd ze in 6 partjes als je van groffer houd.
Voeg in een serveerschaal de aardappelen, de appels, de uitjes, augurkjes, de verse tuinkruiden, de eieren en de dressing tot een geheel. Laat dit gedurende minstens 1 uur in de koelkast staan, zodat alle smaken goed in kunnen trekken. Het wordt nog lekkerder als het een hele nacht heeft kunnen staan. Roer af en toe goed om.Serveertip:
Witlofsalade met echte Thuringer Bockworst, of met gemengde sla en Merguez worstjes. Maar ook heerlijk als bijgerecht bij de BBQ.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten