1 pak Koopmans
broodmix
½ theelepel
gedroogde fijne rozemarijn
275 ml. handwarm
water
½ eetlepel
olijfolie
potje tomaten-tapenade
1 tomaat
Bereiding:
Bereidt het
brood zoals aangeven op de verpakking, maar vervang de boter door olijfolie en
voeg de rozemarijn toe. Goed kneden (kan ook met een broodmachine gekneed
worden).
Verdeel het
deeg in twee helften en leg het brooddeeg elk in een ronde vorm (eventueel kun
je hiervoor een springvorm gebruiken, leg over de bodem een velletje bakpapier
en beboter de zijkanten. Bestrijk de bovenkant van het deeg met
tomaten-tapenade en leg er enkele dungesneden schijfjes tomaat op. Prik met je
vinger diverse gaten in het deeg. Zet nu het deeg op een warme plaats. Of zoals
ik het altijd doe: zet de bakvorm bovenop een omgekeerd diep bord in de
aanrecht, die tot net onder de bakvorm is gevuld met heet water (niet gekookt,
gewoon heet uit de kraan). Laat het brooddeeg een half uur rijzen. Verwarm
ondertussen de oven tot 180 °C.
Zodra het
brood voldoende is gerezen, zet je de bakvormen in het midden van de oven op
een rooster. Bak het brood gedurende 20 minuten in de hete lucht oven (tussendoor
checken of het niet te donker wordt). Laat het brood na het bakken 5 minuten
afkoelen voordat je de bakvorm verwijderd. Daarna laat je het nog een
kwartiertje afkoelen. Snijdt het brood in punten.
Serveertip:
Heerlijk met
rocket sla en zelfgemaakte tonijnsalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten