De Spaanse
tortilla moet niet verward worden met de Mexicaanse tortilla, een pannenkoek
van maïsmeel.
Ingrediënten
(4 personen):
Vastkokende
aardappelen (geschild 300 à 400 gram)
Uien (2 grote)
Eieren (4 à 5,
afhankelijk van de grootte)
Mespuntje
geperste knoflook
Verse gehakte krulpeterselie
Versgemalen Peper
en zout naar smaak
Olijfolie
(geen vierge)
Snijd de aardappelen
in dobbelstenen. Snipper de uien (niet al te fijn, maar ook niet te grof). Hak
de peterselie fijn. Pers de knoflook (of gebruik al voorgeperste knoflook).
Giet circa 4
eetlepels olijfolie in de pan en bak hierin de aardappelen en de uien op een
laag vuurtje gedurende 10 minuten (met de deksel op de pan). Let op: de
aardappelen en uien mogen niet erg bruin kleuren, het is meer de bedoeling dat
ze zacht worden. Laat dit even 5 minuten afkoelen.
Klop in een
grote schaal de eieren los. Schep het aardappel/uienmengsel met de olie uit de
pan door de geklopte eieren. Laat dit zo 5 minuten staan.
Doe opnieuw
een klein laagje olijfolie in de pan en giet het aardappel/uienmengsel in de
pan. Druk het met een houten lepel goed aan. Laat dit op een zeer laag vuur of
lage temperatuur zachtjes gaar worden. Controleer regelmatig of de onderkant
niet te bruin wordt. Wanneer het ei grotendeels is gestold en de onderkant is
mooi bruin gekleurd, leg dan een groot bord over de pan en keer hierop de
Tortilla. Doe nogmaals een beetje olijfolie in de pan en laat de omgekeerde
Tortilla voorzichtig in de pan terug glijden, zodat de andere kant ook langzaam
bruin kan worden. Neem hiervoor rustig de tijd.
Serveertip:
Lekker met
Albondigas con Tomate en kleine bundeltjes sperziebonen gewikkeld en gebakken in
Ibericoham.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten