11 juni 2013

Paella ***

Ingrediënten (voor 4 personen:

8 Gamba's (tijgergarnalen)
8 grote mosselen (vers)
1/2 chorizo worst
200 gram kipfilet
1 zoete witte ui
1 rode paprika
circa 100 gram diepvriesdoperwtjes
Kant en klare Paellakruiden (inclusief Safraan)
1 flinke mespunt knoflookpasta
verse gehakte krulpeterselie
olijfolie
kippenbouillon (van een blokje en gekookt water)
Paella rijst
Partjes citroen

(voor het vocht en de rijst geldt de regel, 1 ons rijst + 2,5 dl vocht)



Bereiding:
Ontdoe de gamba's van hun poten, voelsprieten en trek voorzichtig de kop er af, zodat er een schoon lijfje overblijft.
Kook de mosselen voor in water met ui en prei.
Snijd de chorizo worst in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
Snipper de ui en snijd de rode paprika in dunne korte reepjes.
Hak de verse peterselie fijn.
Doe wat olijfolie in de pan en bak de ui en de paprika op een gemiddelde temperatuur totdat het zacht en lichtbruin wordt.
Voeg nu de blokjes kipfilet toe en laat deze ook even meebakken. Voeg de plakjes chorizoworst toe.
Doe nu de rijst in de pan en roer deze nog even goed mee om.
Voeg als laatste de knoflookpasta in de pan en laat deze heel even meefruiten.
Giet nu wat kippenbouillon in de pan en voeg de Paella kruiden toe. Voeg de gamba's toe.
Zodra de bouillon intrekt, kun je weer wat meer bouillon toevoegen totdat de rijst gaar is (maar houd je aan de verhoudingen).
Zodra de rijst bijna gaar is, kun je de diepvriesdoperwten toevoegen. Laat deze nog heel even mee gaar worden.
Serveer de schotel met de open mosselen, de gamba's en de partjes citroen.

Geen opmerkingen: