Sushi is de laatste jaren helemaal hot & hip! Je
hoort het zo ontzettend vaak dat mensen lekker uit eten gaan om sushi te eten.
Sushi zelf maken is niet zo moeilijk, maar wel heel veel werk. Daarom zien de
meeste mensen dat niet zo zitten. Maar om het jezelf gemakkelijk te maken kun
je met de ingrediënten er ook een simpele salade van maken. De smaak van deze sushi
salade is precies hetzelfde als de originele sushi en het is eenvoudig te
bereiden en het staat binnen no-time op tafel!
Benodigdheden:
250 gram sushi-rijst
1 rijpe avocado
100 gram Surimi
½ halve komkommer
2 Nori-vellen
2 stengels lente-ui
3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Voor de dressing:
1 klein scheutje sojasaus (= naar smaak, dit mag eventueel
ook weggelaten worden)
3 eetlepels rijstazijn
2 theelepels suiker
1 theelepeltje zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd
ondertussen de komkommer (met schil), de Surimi en de avocado in kleine stukjes
en het bosuitje in smalle ringen. Meng in een bakje de ingrediënten voor de
dressing. Als de rijst klaar is, spoel je de rijst af onder koud water zodat de
rijst meteen afkoelt. Meng de nog lauwe rijst met de dressing en schep deze met
een houten lepel (in een houten schaal) voorzichtig door de rijst. Wanneer de
rijst volledig is afgekoeld, mag je de avocado, komkommer, Surimi, de lente-ui
en de sesamzaadjes toevoegen. Knip boven de kom de Nori-vellen in stukjes en
voeg die ook toe. Laat de sushi salade in de
koelkast staan totdat je hem gaat serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten