Benodigdheden (voor vier personen):
250 gram rode linzen1 ui
1 aardappel
1 winterwortel
½ eetlepel tomatenpuree
½ theelepel gedroogde chilivlokjes
1 rode paprika
1 theelepel knoflookpasta of fijngehakte knoflook
1 theelepel foelie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
Turkse yoghurt
2 eetlepels
olijfolie2 bouillonblokjes (kip)
1,5 liter kokend water
verse munt en fijngehakte verse krulpeterselie
Bereiding:
Schil de wortel en de aardappel en snijd ze in kleine blokjes. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd deze eveneens in kleine blokjes. Pel de ui en snijd ook deze in kleine blokjes. Fruit de ui aan in de olijfolie in een ruime pan. Wanneer de ui glazig is geworden, voeg je de knoflook en de tomatenpuree toe en roer dit even goed om. Voeg vervolgens ook de blokjes aardappel, de paprika en de wortel toe en bak deze ook even mee. Was ondertussen de linzen grondig in een zeef onder stromend water tot het
water wat eraf komt helemaal helder is. Voeg ze vervolgens toe in de pan en bak
nog heel even mee. Verkruimel de twee bouillonblokjes boven het geheel en giet
er de 1,5 liter kokend water op. Voeg de kruiden (chilivlokjes, paprikapoeder,
komijnpoeder en foelie) toe aan de bouillon. Laat het geheel aan de kook komen
en laat dit ongeveer 3 kwartier zachtjes doorpruttelen tot de linzen helemaal
gaar gekookt zijn. Zet dan even de staafmixer in de soep zodat alle stukjes
groenten fijn zijn. Serveren met een eetlepel Turkse yoghurt en bestrooi deze
met verse fijngehakte peterseliepul en een snufje paprikapoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten