De Foie Gras zouden ze moeten verbieden, aangezien ganzen hiervoor worden mishandeld doordat ze gedwongen moeten eten, om zodoende snel een vergrote lever te krijgen. Afschuwelijk vind ik dat!. Runderlever eet ik liever niet, omdat dit vrij droog van smaak wordt. Varkenslever vind ik heerlijk als het op Griekse wijze wordt gegrild. En kippenlevers eet ik het liefst volgens onderstaand recept, dat ik zelf heb bedacht. Hoewel ik probeer om niet te koken uit pakjes, zakjes en allerlei kant-en-klare produkten, gebruik ik hierbij wel de Calvè Mosterdsaus. Want die heb ik zelf nog niet met dezelfde smaak en eenzelfde consistentie kunnen namaken.
Benodigdheden (voor 2 personen):
500 gr.
kippenlevertjes
1 grote ui
1 bakje
champignons
1 flinke
scheut Mosterdsaus van Calvé
Boemboe saté
aromat
peper/zout
naar smaak
maïzena
1 grote blok
kippenbouillon (maak hiervan met kokend water een ½ liter bouillon)
2 eetlepels olijfolie
Helaas nog geen eigen foto van dit gerecht, dus voorlopig eentje die het meest lijkt op hoe mijn gerecht er na de bereiding uitziet. Ik hoop snel een eigen foto te kunnen plaatsen!
Bereiding:
Maak de
kippenlevertjes goed schoon, verwijder slechte stukjes en draadjes. Snijd de
grote levers over de helft. Meng op een bord de maïzena met de Boemboe saté,
peper en aromat. Haal de kippenlevertjes goed door de gekruide maïzena.
Maak in een
hapjespan de olie goed heet en fruit de uien aan, voeg daarna de
kippenlevertjes toe en bak deze lichtbruin. Voeg dan de champignons toe. Giet
hierna steeds een beetje van de bouillon toe, totdat er een romige saus
ontstaat. Doe hierbij een flinke scheut mosterdsaus. Laat dit nog 5 minuten op
een lage temperatuur/zacht vuur staan en roer regelmatig door.
Serveertip:
Verse spinazie
en aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten