Benodigdheden (voor 4 personen):
1 kleine
bloemkool (in kleine roosjes)
1 grote
aardappel of 2 kleine (geschild en in
kleine blokjes)
2 tabletten kippenbouillon
4 plakken Coburger
ham
2 eetlepels Boursin
(met tuinkruiden en knoflook)
750 ml. water
1 mespunt
foelie
½ mespuntje
kerriepoeder
Snufje
versgemalen peper
Bereiding:
In een ruime
pan de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes met 750 ml. water aan de kook
brengen. Doe de kippenbouillontabletten erbij.
Laat de bloemkool en de aardappel in 18 min. gaarkoken. Neem daarna de
pan van het fornuis en mix de bloemkool en aardappel met een staafmixer tot een
gladde substantie. Bak de plakjes
Coburger ham in een droge koekenpan lekker krokant en laat ze daarna nog even uitlekken
op een vel keukenpapier. Roer de
Boursin door de soep en maak de soep verder op smaak met de foelie en de
kerrie. Soep opnieuw aan de kook brengen en daarna direct verdelen over de 4 soepkommen
en de ham daarboven verkruimelen. Bestrooi met wat versgemalen peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten