Benodigdheden: (voor 4 personen)
300 g katenspek, in plakjes1½ kg Nicola-aardappels
150 gram geraspte kaas
snufje nootmuskaat
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 ˚C.
Bekleed een groot cakeblik of broodblik met het spek (de bodem en de wanden). Schil de aardappels en snij deze in plakken van ½ cm. Leg een laag aardappels op het spek. Bestrooi die met peper, zout, geraspte kaas en nootmuskaat. Leg 2 plakjes spek op de aardappellaag en daarna weer een laag aardappels. Ga zo door tot alle ingrediënten zijn gebruikt.Dek de plaat af met aluminiumfolie en bak de taart in ± 45 minuten af. Zet de bakplaat een nacht weg en leg er iets zwaars op, zodat de taart stevig wordt aangedrukt. Snij de taart de volgende dag in vierkantjes van 2 x 2 cm.
Bekleed een groot cakeblik of broodblik met het spek (de bodem en de wanden). Schil de aardappels en snij deze in plakken van ½ cm. Leg een laag aardappels op het spek. Bestrooi die met peper, zout, geraspte kaas en nootmuskaat. Leg 2 plakjes spek op de aardappellaag en daarna weer een laag aardappels. Ga zo door tot alle ingrediënten zijn gebruikt.Dek de plaat af met aluminiumfolie en bak de taart in ± 45 minuten af. Zet de bakplaat een nacht weg en leg er iets zwaars op, zodat de taart stevig wordt aangedrukt. Snij de taart de volgende dag in vierkantjes van 2 x 2 cm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten