18 april 2011

Lamsstoof met dronken appeltjes **

Ingrediënten:

500 gr. lamsborst
2 eetlepels olijfolie
2 grote uien
2 eetlepels bloem
3 dl. bruin bier (oud bruin)
3 dl. runderbouillon
3 eetlepels appelazijn
125 gr. gedroogde appelpartjes
2 theelepels kruidnagelpoeder
3 laurierblaadjes
versgemalen peper naar smaak

Bereiding:
Snijd het vlees in grote blokken en bestrooi het vlees met peper.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Voeg de grof gesnipperde uien toe en fruit deze ± 3 minuten op middelhoog vuur mee.
Verdeel de bloem over het vlees en laat de bloem ± 2 minuten op een laag vuur garen.
Voeg het bier, de runderbouillon, de appelazijn en de appelpartjes toe aan het vlees toe en breng het gerecht al roerende aan de kook.
Voeg het kruidnagelpoeder en de laurierblaadjes toe en laat het gerecht in circa 1 à 1½ uur met het deksel op de pan op een laag vuur gaar sudderen.
Lekker met aardappelpuree en snijboontjes.

Geen opmerkingen: