Stifado is een heerlijk Grieks gerecht en verrassend eenvoudig te maken. Je braadt het vlees aan vervolgens de je alle ingredienten in een ovenschaal of romertopf en dan hoef je het alleen nog maar af en toe om te roeren. Wat later voeg je de aardappelen toe.
Benodigdheden:
1 kg. runderriblappen
4 eetl. olijfolie
2 laurierblaadjes
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 theel. geraspte nootmuskaat
1 mespunt kruidnagelpoeder
1/2 theel. gemalen komijn
2 teentjes knoflook
1/2 dl. rode wijnazijn
1 ltr. blik gepelde tomaten op sap
3 eetl. rode wijn
250 gr. sjalotjes
50 g boter
2 eetl. tomatenpuree
1 snufje versgemalen zwarte peper
3 eetl. vers gehakte peterselie
1 kg. aardappelen, geschild en in partjes
1 kg. aardappelen, geschild en in partjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd het rundvlees in dobbelstenen. Bak het vlees in een braadpan die in de oven kan in de hete olijfolie rondom bruin. Voeg de laurierblaadjes, kaneelpoeder, nootmuskaat, kruidnagel, komijn en geperste knoflook toe. Meng alles goed. Giet de azijn erbij en kook 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten met sap en rode wijn toe. Vul eventueel iets aan met water zodat het vlees onderstaat. Pel de sjalotjes, kerf ze aan de onderkant in en leg ze op het vlees. Maal verse peper over het gerecht. Verdeel de boter erover en roer alles door. Dek af met aluminiumfolie of deksel. Zet het gerecht 2,5 - 3 uur in de oven. Het vlees moet aan het einde van de bereiding zacht zijn. Roer voor het serveren de tomatenpuree erdoor en bestrooi het gerecht met peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten